BTÜ’den sanayiye nitelikli destek

Bursa Teknik Üniversitesi ve Eker Süt Ürünleri Arasında Önemli İş Birliği

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ve Türkiye’nin önde gelen süt ve süt ürünleri markalarından biri olan Eker Süt Ürünleri, TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı çerçevesinde önemli bir iş birliği yapmıştır.

BTÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rasim Alper Oral yönetiminde yürütülen “Süt ve Süt Ürünleri Endüstrisine Yenilikçi Yöntemlerin Kazandırılması” adlı TÜBİTAK 2244 projesi kapsamında, üniversitenin Gıda Mühendisliği Bölümü’nden üç ve Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden bir doktora öğrencisi, Eker Süt Ürünleri’nin Ar-Ge ve inovasyon süreçlerini desteklemek amacıyla eğitim alacak ve teorik bilgilerini pratikte uygulama fırsatı bulacaklar.

Ayrıca, doktora programını tamamlayan öğrencilerin Eker’de istihdam edilmesi teşvik edilerek, sanayinin nitelikli insan gücü ihtiyacına kalıcı çözümler sunulması hedeflenmektedir. Bu iş birliğiyle üniversite-sanayi işbirliği güçlendirilerek, Bursa Teknik Üniversitesi ve Eker Süt Ürünleri, akademik bilgi ve sektör deneyimini bir araya getirerek, gıda sektörünün daha yenilikçi ve güçlü bir konuma ulaşmasına katkıda bulunacaklardır.

Projenin toplantısı ve imza töreni, BTÜ ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Törene; projenin yürütücüsü Prof. Dr. Rasim Alper Oral, Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Aycan Yiğit Çınar ve Dr. Öğretim Üyesi Nadide Seyhun, Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Koray Altun, Eker Süt Ürünleri Ar-Ge Müdürü Sena Okur Özakçaylı ve Eker Süt Ürünleri İnsan Kaynakları Direktörü Okan Ermetin katıldı.

Nitelikli Eleman Yetiştirme Hedefi

Proje imza töreninde konuşan Prof. Dr. Rasim Alper Oral, “Bu iş birliği, hem üniversitemiz hem de sanayi için büyük bir kazanım oldu. TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı, üniversite ve sektör arasında güçlü bağlar kurarak nitelikli eleman yetiştirilmesine olanak sağlıyor. Şu anda proje kapsamında iki doktora öğrencimiz firmada çalışmaya başladı. Gıda ve endüstri mühendisliği alanlarında uzmanlaşacak öğrencilerimizin, Eker Süt Ürünleri’nin inovasyon süreçlerine değer katacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Eker Süt Ürünleri İnsan Kaynakları Direktörü Okan Ermetin ise, “Üniversite-sanayi iş birliği, sektörümüzün sürdürülebilir şekilde gelişmesi ve dünya pazarında rekabet gücümüzün artması açısından kritik önem taşıyor. BTÜ ile yürüttüğümüz bu proje sayesinde hem sektöre katkı sunacak hem de geleceğin uzmanlarını yetiştireceğiz” açıklamalarında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir